Suzzie på Fröken Wiolas Blomsterverkstad i Söndrum

Blomstrande inspiration till Far!

Jag fick ett mail för ett tag sedan…. ”Har Du lust att gästblogga om blommor, växter och inspiration i vår blogg?” stod det så fint i mailet. Jag höll naturligtvis på att smälla av och sätta kaffet i fel strupe. Blev supernervös och tänkte ”Jag? Jag kan väl inte skriva i en blogg?? Vad skriver jag då? Vem vill läsa det jag skriver? Hur jösses ska jag få ihop något ”vettigt” till det?”

Men gott folk och bästaste Ni…..Här sitter jag nu framför datorn med denna utmaning antagen och ska plita ihop mitt livs första blogginlägg med lite blomstrande inspiration till Er. Min förhoppning är att Ni ska gilla det jag skriver och bli inspirerade att blomsterpyssla lite mera i Ert hem för att skapa en ännu bättre trivsel!

Med tanke på vilken period på året det är så finns det såklart massor av mysiga blomstrande saker, tips och vackra ting att visa Er och jag vill börja med den närmaste ”högtiden” FARS DAG som ju är imorgon!

Jajajajaja; slips, strumpor, flugor och kalsonger i all ära men visst tusan är pappsingen värd lite mer kärlek och omtanke än så? Som typ en massa härliga BLOMMOR givna med extra mycket kärlek!

Som florist ställer jag dagligen en rad frågor till de som kommer in i butiken för att köpa en bukett till någon. Dessa ställs inte av ren nyfikenhet utan för att vi ska försöka ”pricka rätt” när det gäller vad som kan tänkas matcha/passa mottagaren allra bäst.

Tipset till en Fars Dagsbukett blir därför:

  • Tänk efter hur pappa är!
  • Vilken personlighet har han?
  • Vilken smak har han och vad gillar han?

Er pappa kanske är busig, färgstark, klassisk, myspysig eller kanske gottegris? Här har jag satt ihop några förslag för just dessa pappor!

Bukett med marsipanchokladcigarr, orkidéer och ljuslyktor

Är pappa gottegris stoppar vi ner en marsipanchokladcigarr bland blommorna, är han klassisk föredrar han säkert orkidéer. Myspappan tänder gärna ett ljus i fin lykta!

Bukett i lila toner med hortensia som bas

Den busiga pappan vill såklart ha en busig och osymmetrisk bukett!

fargglad

Den färgstarka pappan ska såklart ha mycket färg på sina blommor!

Visst kommer det bli helt fantastiskt att få skämma bort pappsingen imorgon med en massa blomsterkärlek?

Bästaste Ni……Ha nu en underbar helg och en underbar Fars Dag så hoppas jag att vi hörs snart igen!

Stor Kram

Suzzie

– FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM UNDER @FROKENWIOLAHALMSTAD

Follow my dream in a little world of flowers and interior design. Be inspired!!💜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.