Suzzie på Fröken Wiolas Blomsterverkstad i Söndrum

Gnistrande vinterkänsla i nyårsdukning

Herre jösses vi är redan framme vid årets sista dagar! Tänk vad mycket tankar och reflektioner det kommer upp då vi sitter och summerar det gångna året. Och har förväntningar inför det kommande. Det kan vara viktigt att ibland stanna upp lite extra och ta till vara på allt i nuet. Samtidigt som det är viktigt att kanske utvärdera det som varit!

På lördag samlas vi för att umgås för att fira in de kommande 365 dagarna, ja ett NYTT år helt enkelt. Det är då vi skålar i bubblande drycker, det är då vi klär oss lite extra fint, det är då vi ofta äter lite extra gott – och självklart är det då vi också dukar lite extra fint med härliga blommor som ”grädde på moset”!

NYÅRSDUKNING

Idag tänkte jag tipsa om en enkel bordsdekoration för festbordet. De material jag har valt att använda är Prärieklocka (Eustoma grandiflora), Julros (Helleborus Niger), Silvertrassel/Silvergirland (Calocephalus brownii) samt lite grönt, Kryptomeria (Cryptomeria japonica).

Nyårsdukning med blommor, vaser och ljus

För att få en vintrigare och isigare känsla har jag lagt en lång bit vanlig ugnsfolie som jag knölat ihop, lite som en löpare på bordet. Folien ger också en kul effekt då den reflekterar ljuset och blommorna lite som en spegel. Därefter har jag placerat ut de olika vaserna med vatten i, i vilka jag kommer att snitta till blommorna och placera dem. Både på Prärieklocka och en planta Julros finns det många blommor som Ni kan använda till många vaser. Silvergirlanden är naturligtvis pyntad med silverglitter för lite ”bling bling” för nyårsbordet. Dekorationen Ni ser på bilderna här är gjord på ett bord för ca 4 personer så kan Ni bedöma hur pass stort det är.

Jag har placerat ut de gröna grenarna utan att klippa isär dem. Mellan vaserna och Kryptomerian är några olika lila ljuslyktor utplacerade. För levande ljus måste man ju såklart ha till festdukningen! Eller hur?? Självklart går det bra att använda vilka vaser man vill, man kan också blanda olika vaser om man gillar det. De jag har använt är runda klotvaser som är väldigt stilrena, lättplacerade och dekorativa.

Slutligen har jag även placerat en ljusslinga med små snöstjärnor som slingrar sig igenom hela bordsdekorationen och som reflekterar fint i folien.

Ljuslyktor och blomvaser blir fint i en nyårsdukning

Hoppas att mina tips har gett Er lite inspiration för att få till en fin och gnistrande vinterkänsla med blommor till festdukningen på nyårsbordet!

Ha ett riktigt gott slut och ett riktigt GOTT NYTT ÅR bästaste NI!

Hoppas att vi hörs och syns snart igen!
Nyårskramar Suzzie

– FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM UNDER @FROKENWIOLAHALMSTAD

Follow my dream in a little world of flowers and interior design. Be inspired!!💜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.