Suzzie på Fröken Wiolas Blomsterverkstad i Söndrum

Blommor till Alla Hjärtans Dag!

Det här med att kärleken har en alldeles egen dag känns ju alldeles alldeles underbaaaaart. Det måste väl ändå vara den bästaste dagen man kan fira av de alla speciella dagarna på ett år?? Oavsett om man är gammal eller ung, man eller kvinna, singel eller har sällskap så är alla hjärtans dag till för precis ALLA. Det är en dag som i princip firas i HELA världen på samma dag! En dag då man ska visa och ge extra mycket kärlek till så väl nära som kära och alla runt omkring. Visst är det helt enkelt supermysigt??

Tänkte inte direkt inspirera till något specifikt pyssel denna gången, mer kanske ge Er en tanke och inspirera till att uppmärksamma de i Er närhet som är mer än värda lite extra kärlek. För en del inleds dagen kanske med ett leende och frukost på sängen och avslutas med härliga blommor och lite bubblande dryck?! Hur ser Er Alla hjärtans dag ut?

Rosen – olika sorter och färger för olika personligheter

Den blomma vi förknippar allra mest med ett kärlekstecken är rosen, och oftast tänker nog de flesta på en röd ros, eller hur? Det finns faktiskt många andra färger på rosor som är väl så vackra som den röda och dessutom är det inte alla av era älsklingar som föredrar och uppskattar en röd ros. Så mitt råd är att ge inte bara för att ge… Fundera lite extra över vilken färg och sort som just Din älskling tycker allra bäst om. Ge hellre EN fin ros än 10 små halvdana, köpta sådär bara i förbifarten. Det märks när det ligger lite mer tanke och kärlek bakom en kärleksgåva, än något som går på ren rutin.

Rosor trivs bäst i ljummet vatten – inte hett!

Tidigare har det alltid hetat att rosor skall stå i varmt vatten för att hålla allra bäst, men det rådet har efter olika tester av professionella odlare blivit ändrat. Numera rekommenderas det att rosor förvaras i ljummet fräscht vatten för att inte bakterierna skall gro och försämra hållbarheten. Andra små tips för att Era rosor skall hålla längre är att:

  • förvara om möjligt gärna svalt på natten (dock ej frost)
  • undvik direkt solljus
  • håll avstånd från värmekällor såsom levande ljus, öppen brasa och element
  • undvik närheten till färsk frukt
  • snitta om med vass kniv
  • byt vatten när det börjar bli grumligt

Köp rätt och rättvist

Många blommor och växter bär etiketten ”fair flowers fair plants” och det är något jag kan tipsa om att hålla utkik efter. Denna märkning innebär bla följande:

”Blommor och växter som bär Fair Flowers Fair Plants märkning har odlats av företag som uppfyller mycket stränga krav. Dessa odlingar kontrolleras av oberoende organisationer och det garanterar att de tar sitt miljöansvar och att de sociala förhållandena för arbetstagare är bra. Och den garantin är precis vad konsumenter söker idag.” (källa: http://www.fairflowersfairplants.com/sv/detaljister.aspx)

Jag vill naturligtvis önska Er alla en alldeles alldeles underbar ALLA HJÄRTANS DAG med massa kärlek!! Var rädda om varandra bästaste NI.

Puss & Kram

Suzzie

– FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM UNDER @FROKENWIOLAHALMSTAD

Follow my dream in a little world of flowers and interior design. Be inspired!!💜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.