Gör hemmet lite mer till ditt eget

Ett hem ska inte bara vara funktionellt utan också trivsamt. Faktum är att det är av yttersta vikt att man trivs i sitt hem. Det är ändå där vi spenderar större delen utav vår tid. Jag skulle vilja påstå att hur vi inreder våra hem är helt avgörande för hur vi trivs där!

 

Men hur går man då tillväga för att hitta just sin egna personliga smak och stil i inredningsdjungeln?

Börja med att ställa dig den här frågan:
När du kliver innanför dörren till din bostad, känns det då som att du är hemma? Kan man se att det är just du som bor där? Om inte så kanske det är dags för lite förändring. Då kan det vara bra att fråga sig vad man skulle vilja ändra på.

Hur vill du att det ska se ut?

När du har ett hum om vilken stil du vill satsa på – mörka eller ljusa färgtoner, öppet eller mysigt – så är det dags att börja inreda! Ett tips är att ha möbler i neutrala färger  så att du kan anpassa ditt hem som du vill efter säsong och humör, istället för att anpassa dig efter till exempel färgen eller stilen på din soffa. Det ger även möjlighet till att enkelt förändra, utan att behöva investera i dyra möbler.

När man har ont om plats kan det kännas svårt att inreda sitt hem fritt, men så behöver det inte vara. Använd stilrena bokhyllor som rumsavdelare för att spara plats och skapa en illusion av flera rum. Stora öppna ytor är bra, men inte när de slösas bort. Ställ inte allt längs med väggarna, utan dela av i mindre ytor!

En stor anledning till att jag älskar att jobba med inredning är att även väldigt små förändringar kan göra stor skillnad. T ex så kan gamla syltburkar bli till utmärkta värmeljushållare för få ökad mysfaktor, ett snyggt överkast gör sängen finare men ger också ett stilrent och harmoniskt intryck. Och glöm inte att rätt lampa kan ändra hela atmosfären i ett rum! Häng upp bilder eller ljusslingor på väggarna, så vips får rummet genast mer karaktär.

Inred för dig själv, inte för andra!

Det ska vara kul att inreda sitt hem och det behövs inte mycket för att göra stor skillnad! Med nya färgtoner, några unika prydnadskuddar eller lite väggkonst som reflekterar din personlighet, så blir hemmet genast mer du. Det handlar om att leka och experimentera, så prova dig fram och gör varje rum i huset lite mysigare! Det är viktigt att du trivs där du bor. Det ska vara för dig och inte någon annan du inreder. Ju fler personliga föremål som har en betydelse för just dig desto bättre!

Bilderna är från Pinterest – är du nyfiken på vem som tagit dem kan du besöka min profil! Klicka här 

KRAM // Sophie

– FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM UNDER @SOPHIEINTERIORS.SE, ELLER MIN BLOGG PÅ SOPHIEINTERIORS.SE

Sophie Ingelsten är Certifierad Inredare & Homestagingkonsult och samarbetar med Bostad&Co.

En reaktion på ”Gör hemmet lite mer till ditt eget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.