Uppåt väggarna att inte tapetsera!

Står du emellan att tapetsera eller måla? Då tänkte jag att jag skulle komma med lite tips och slå ett slag för tapeten.

Gillar du vita väggar? Tapetsera vitt!

Även om du föredrar vita väggar så finns det roligare sätt än att ”bara” måla vitt. Det finns en stor mängd tapeter som är vita med ett vitt mönster. Faktum är att skillnaden blir enorm när man sätter upp en vit tapet jämfört med att måla väggen vit. Det är mönstret som gör den stora skillnaden och hela rummet får en mer ombonad känsla om man väljer att tapetsera! Men kom i håg att välja tapet med hjärtat och inte utefter modetrender, för då är risken stor att du tröttnar.

Börja smått – även små utrymmen tycker om tapet!

Var inte rädd för att tapetsera också väldigt små utrymmen. Även en liten vägg kan göra underverk! Man behöver inte börja stort, man kan faktiskt börja med att tapetsera en liten vägg för att se om man vill fortsätta, om man känner sig osäker! Glöm inte att det är bara fantasin som sätter gränser. Man behöver inte göra som alla andra. Fantasi är allt som behövs för att göra ett hem personligt.

Det är roligt att jobba med tapeter och jag har själv just nu snöat in på ”ombre” tapeten. SÅ snyggt! Jag skulle kunna ha denna typ av tapet i olika färgställningar i varje rum i vårt hus om jag fick bestämma. Okej, kanske inte i VARJE rum… Sen avrådde jag ju precis från att följa trender, men detta är ju så snyggt att man aldrig kommer att tröttna.. eller?

Ombre är franska och betyder skugga. En ombrevägg är målad i en eller flera färger som tonas ut i en ljusare nyans eller i vitt. Man kan måla själv eller köpa färdig tapet. Antingen tonas färgen ut eller så låter man övergångarna bli mer eller mindre markanta.

Bilderna är från Pinterest – är du nyfiken på vem som tagit dem kan du besöka min profil! Klicka här 

KRAM // Sophie

– FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM UNDER @SOPHIEINTERIORS.SE, ELLER MIN BLOGG PÅ SOPHIEINTERIORS.SE

Sophie Ingelsten är Certifierad Inredare & Homestagingkonsult och samarbetar med Bostad&Co.

En reaktion på ”Uppåt väggarna att inte tapetsera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.