Rumkänsla utomhus – inred altanen!

Det börjar bli dags att snart inreda uteplatsen inför sommarsäsongen. Kanske kan du känna för en lite mer ombonad uteplats i år? Ös på med textilier, krukor och sköna sittmöbler för en ombonad och härlig uterumskänsla!

Här kommer mina bästa tips för att få till det där lilla extra..

Textilier

Textil i form av mattor, kuddar, plädar, gardiner mm är ett måste för att få till en riktig myskänsla. Då kanske du tänker att textilier i mängder kräver att din uteplats har ett tak av något slag, men idag finns ett stort utbud av textilier som är anpassade för utebruk. Skulle du inte vilja investera i den detta kan en passande förvaring till dynor eller en stor korg innanför dörren där man kan samla alla kuddar och plädar när de inte används lösa problemet och ser till att textilierna alltid är torra.

Skapa olika rum

Har du gott om plats? Då brukar det bli väldigt härligt att skapa olika rum på sin uteplats. Skönt häng i en soffa, en plats att äta på samt en plats att ligga och slappa. Även om du inte har så stora ytor till förfogande brukar det med ordentlig planering gå att få till olika rumsligheter. Börja med att bestämma vilken funktion som är allra viktigast och som kommer att användas mest.

Växter

Växter är en självklarhet på en mysig uteplats. Odla inte bara i krukor. Låt växterna klättra utmed väggar och spaljéer eller hänga ner från tak. Att plantera jordgubbar, smultron, amerikanska blåbär och annat som går att äta tillför det lilla extra och brukar uppskattas i synnerhet av barnen.

Möblera i flera nivåer

En uteplats kan lätt upplevas platt om du inte möblerar i olika nivåer och höjder. När du sitter ner ska det finnas något i ögonhöjd att fästa blicken på, när du står upp ska du hitta något annat att fästa blicken på osv. Helt enkelt, se till att det alltid finns något att fästa blicken på. Använd lampor, ljuslyktor och blommor för att få upp blicken och tillföra en extra nivå.

Rama in

För att få till en mysig känsla behöver du rama in din uteplats. Det kan du göra med spaljéer, skärmväggar, staket eller gardiner. En matta på golvet ramar in olika funktioner och skapar också en ombonad känsla. Till sist återkommer jag till taket. Det är något som jag anser tillför väldigt mycket till en uteplats. Inte enbart för att det är väldigt praktiskt utan också för att även det tillför en inramad känsla. Glöm inte att ett tak kan vara något så enkelt som ett parasoll.

Hoppas att ni fått lite inspiration till att göra riktigt ordentligt mysigt på era uteplatser!

Bilderna är från Pinterest – är du nyfiken på vem som tagit dem kan du besöka min profil! Klicka här 

Önskar er alla en härlig påsk!

KRAM // Sophie

– FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM UNDER @SOPHIEINTERIORS.SE, ELLER MIN BLOGG PÅ SOPHIEINTERIORS.SE

Sophie Ingelsten är Certifierad Inredare & Homestagingkonsult och samarbetar med Bostad&Co.

Ps. Missade du inlägget om att först göra själva altangolvet fint? Läs det här! 

4 reaktioner på ”Rumkänsla utomhus – inred altanen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.