Inred din lilla stuga smart

Sommaren är äntligen här och många är vi som drömmer om ett eget sommarparadis att kunna åka till. Med lata dagar utan alla måsten. Hur ser den typiska sommarstugedrömmen ut då? Är det ett stort palats med pool och vidsträckt havsutsikt eller föredrar du hellre ett litet krypin i de mörkaste skogarna i Småland?

Var man än har sitt sommarhus så är det viktigt att inreda det efter den stil man eftersträvar. Så om du precis som jag tycker att det på landet passar allra bäst med lite lantlig charm, kommer här lite tips för att få till just den stilen.

Återvinn material – bra för miljö och plånbok!

Det bästa sättet att få stugkänsla är att återvinna material. Ge dig ut till stranden och leta drivved för att sedan hänga upp på väggen som hyllplan, eller ta en ladugårdsdörr och gör om till ett rustikt matbord. Eller varför inte åka till en loppis eller liknande för att fynda vackra gamla trämöbler som kanske bara behöver ett stråk av färg.

Ytbehandling för snabb patina

Det går också att få nyare möbler att se äldre ut. Ett sätt är att försiktigt slipa bort färgen, mest runt kanterna. Ett vanligt sandpapper duger gott. Den matta färgen som ser ut att spricka ger möbeln ett föråldrat utseende som passar perfekt i en stuga.

Det går också att stryka över bets eller färg på en möbel och sedan ta en papperstuss för att dra bort en del. Det skapar en halvgenomskinlig färg som släpper igenom färgen eller träytan under.

Kvadratsmart möblering i små stugor

Kanske räcker slanten bara till ett par kvadratmeter stuga.. här kommer tips för hur du smartast möblerar då!

En liten stuga blir en väldigt liten stuga om man trycker den full med möbler. Välj de huvudmöbler som du behöver och lägg hellre till några extra krukor i fönstren samt textiler i form av kuddar och gardiner för att skapa en ombonad känsla.

För att skapa så mycket utrymme som möjligt kan man ha ett sängskåp istället för en vanlig säng. Ett sängskåp hänger på väggen och sängen viks ut på kvällen. Under dagarna står den bara ut cirka 15 centimeter från väggen vilket ger dig mer plats att leva på.

Du kan dock utnyttja väggarna till mer än bara sängen. Sätt upp flera hyllor för dekoration och förvaring. Du kan exempelvis förvara böcker, porslin, handdukar och allt möjligt längs väggarna. Med smarta lösningar går det att få den minsta lilla stuga att upplevas som ett slott. Att möblera med flyttbara och flexibla möbler kan även underlätta om du vid tillfälle behöver anpassa rummet efter behov. Att använda smarta förvaringslösningar som korgar, lådor och att nyttja hela höjden på rummet underlättar även för dig som vill ha större möjligheter till att förvara saker.

Är en egen sommarstuga än så länge bara en dröm? Mitt råd till dig är då att fortsätta drömma, det är bara då som drömmen kan slå in!

KRAM // Sophie

Bilderna är från Pinterest (anslagstavla sommarstuga) – är du nyfiken på vem som tagit dem kan du besöka min profil! Klicka här 

– FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM UNDER @SOPHIEINTERIORS.SE, ELLER MIN BLOGG PÅ SOPHIEINTERIORS.SE

Sophie Ingelsten är Certifierad Inredare & Homestagingkonsult och samarbetar med Bostad&Co.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.