Superskaparen Henrick Eriksson är en favorit! Foto: Bomässan, Compass Fairs.

Helgens Bomässa i Halmstad!

I helgen är det Bomässan i Halmstad, ett mecka för alla som funderar på att renovera eller byta bostad, för den som vill piffa och pyssla hemma, för Hemnetknarkare och andra! Att inte skriva om mässan i den här bloggen är som att ha en leksaksblogg utan att skriva om halloween eller julafton! 

Jag har gått igenom Bomässans hemsida för att på bästa sätt förbereda mig, få en överblick och därmed inte riskera att missa något! Tänker att en lista är på sin plats!

  • Superskaparen Henrick är en favorit hemma hos oss, dotterns stora idol och en klar kandidat för listan! Han föreläser om färg och form och belysning. Det senare är definitivt något jag behöver ta tag i hemma hos oss! Kl 11 på söndag håller han föreläsningen om ”Färglära” och kl 14 är det dags för ”Belysning/sätta upp tavlor”! 
  • Inredningskursen med Maria Celin lär oss hur man gör en moodboard (känslokarta) och på så vis lyckas med heminredningen, vilket verkar vara en bra grej! Det jag tar med mig redan från hemsidan är att ha en bit tapet, tyg eller färgprov från rummet hemma när man ger sig ut för att shoppa, tillsammans med en bild på rummet, så minimerar man felköp! Kl 12 och 14 på lördag håller hon en föreläsning i ämnet ”Så inreder du ditt hem”.
  • Badrumstrender är jag alltid nyfiken på, särskilt nu när jag själv går i tankar att göra om vårt där hemma! Bad&Värme är på plats och visar skandinaviskt avskalat så jag kilar nog förbi monter 336 en sväng!
  • Trädgårdshöst med Peter och Tony är givet! Jag behöver definitivt inspiration gällande trädgården – och kunskap! Förra året skrev jag ett inlägg om att höststäda trädgården (Läs inlägget här: Dags att höststäda trädgården!), jag hoppas kunna fylla på den listan med fler tips efter helgen! Kl 11 på lördag hålls föreläsningen ”Trädgårdstips med Peter och Tony”.
  • Växthus och odling ligger också och skvalpar i bakhuvudet…Det kan nog bli läge att plocka upp mer info om detta! Föreläsningen ”Att lyckas med växthus och uterum” hålls söndag kl 11.45 och ”Blomning hela året med tropiska regnskogsväxter” kl 15. Att ”Odla med barnen” verkar också intressant och kulkl 10.15 på lördag och söndag.
  • Blomsterbinderi är också intressant och eftersom det är elever från Praktiska Gymnasiet som håller kursen är jag extra nyfiken! Tycker att man ska uppmuntra ungas brinnande intressen, dessutom har de ofta fräscha idéer!
  • Solenergi är något jag är nyfiken på! Hallands Energiutveckling och Energi- och Klimatrådgivarna finns på plats i montrarna 321 och 117 och Nyedal Solenergi pratar om solpannan på fredag kl 14 och söndag kl 12.30, hinner jag inte lyssna så hinner jag förbi montern 325. 
  • Ett gäng hustillverkare är på plats och det är såklart alltid kul att kolla in de senaste trenderna inom nyproduktion – här blir det till att insupa nyheter och samla ihop kataloger!
  • Inredning är förstås kul och jag ser särskilt fram emot att se Patriks Prylars nya ting i monter 320!

Och så får vi se vilka andra montrar man trillar in i när man väl är på plats – det verkar finnas sammantaget 100 stycken utställare på plats! Mässor är kul men också tar också en hel del kraft. Intrycken och människorna är många och man behöver påfyllning av vätska och fika för att orka med! Kanske syns vi någonstans i vimlet eller på ett café under helgen – för du ska väl också dit?! 😀

Bilder: Alla bilder är lånade och publicerade med tillåtelse av Bomässan, Compass Fairs.

Trevlig helg!
Jessika på Bostad&Co

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.