Utmaning = totalt decembermys!

1 december idag och vi närmar oss advent. Advent betyder ankomst och är en ca fyra veckor lång förberedelsetid inför jul. Och som jag tänker förbereda i år! Jag tänker pynta hela hemmet, fylla kök och hus med juldofter och jag tänker även fylla vår blogg med ”hemmamys-och-inspiration-i-juletid”! Det blir i formen av en lucköppning varje dag där jag vill att du verkligen ska hitta hemkänslan på ett eller annat sätt! Hoppas du hänger med oss!

Jag älskar december, har alltid gjort. Men mest fastnar jag i att jag borde och vill en himla massa som sedan inte blir av – och så vips är hela månaden förbi! I år tänker jag göra allt för att maximera myset denna mörka månad.

Årets julkalender – lucköppning idag! 

Första december innebär också den första lucköppningen i barnens julkalendrar. I år heter den ”Snällkalendern” hemma hos oss. Den är tänkt att utmana till att göra något snällt varje dag hela vägen fram till julafton. Jag tycker den är helt underbar! Underbart är också att överskottet går till friends. Den som utför snälla handlingar är med och gör världen lite bättre, sånt är viktigt! Var med du också och sprid snällhet i jul. Och spring nu till Coop och köp en kalender du också! 🙂

Här kan du läsa mer om Snällkalendern

Planering

Eftersom jag planerar att pynta massor ägnar jag månadens första dag till förberedelser. Jag inhandlar allt på listan som jag behöver för att komma igång:

  • Kanelstänger
  • Apelsiner
  • Stjärnanis
  • Snören och band i olika färger och former, även i jute
  • Ståltråd i guldfärg och vanlig av kraftigare sort
  • Ljusslingor, med vanlig kontakt men även såna som går på batteri
  • Fake-snö
  • Mossa
  • Granris
  • Ljus

Jag måste även pilla loss etiketter på tomma glasburkar och leta döda grenar i skogen.

Är du bra på att mysa i december? Eller behöver du också en push för att få det att hända? Häng med mig i min utmaning – Nu myser vi mörkret ur december!

Önskar er alla en riktigt härlig helg!

/Jessika på Bostad&Co

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.