Flera stjärnor ihop är fint! Foto lånat från: Decoholic

Älskade adventsstjärnor

Visst är det härligt när alla stjärnor och stakar tänds i var mans fönster? Det är det första jag sätter upp och det sista jag tar ner när det kommer till julpyntet. Särskilt ljusslingor av allehanda slag får dröja sig kvar så länge det är möjligt. Gärna till februari. 

Personligen väljer jag att ha adventsljusstakar i köket och stjärnor i sovrummen. Tycker stjärnorna ger ett mjukare intryck i sovrummet. Fast kanske är det bara för att jag hade stjärna i fönstret när jag var liten, en orange som var populär vid tiden.. För det finns knappast någon högtid som är mer traditionsbunden än julen!

Nu är jag ute i sista stund men idag hittade jag en fantastisk ljusstake på nätet. Den kan man säkert ha året om också, tänker jag som redan köpt hem ett par pappersstjärnor.. Och en stjärna klickade jag hem, en som jag tänkte ställa på en skänk där hemma, kompletterat med med små microslingor att hälla ner i flaskor och burkar… Man kan nog inte få för många ljuspunkter under den mörka årstiden! 🙂

Visst är de fina, Markslöjds Sigismund och Mäster Guld?!

När jag ändå höll på så hittade jag mer inspiration på Pinterest, där jag också sparat bilderna på fina adventsstjärnor i mappen ”Allt för en mysig jul”. Jag blev t ex inspirerad av att samla ihop en massa stjärnor och hänga dem ihop, så det gjorde jag i uterummet. Fint! Inte heller har jag tänkt på att man kan ha stjärna och stake tillsammans i ett fönster, men även det är fint!

Hur ser det ut i dina fönster?

Historia/fakta:

Adventsstjärnan ska påminna oss om Betlehemsstjärnan, stjärnan som tändes när Jesus föddes. Adventsljusstjärnan i våra fönster tänder vi av gammal tradition att lysa upp vägen för dem som gick till Julottan. Källa: Svenska Kyrkan

Ha en härlig lördag!

/Jessika på Bostad&Co

Bilder: www.pinterest.se/bostadco/allt-för-en-mysig-jul-hemma/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.