Ljus i söta koppar - enkelt och fint! Foto lånat från: Trendenser.se

Äntligen första advent!

Som jag längtat efter denna dag! En sak jag älskar att göra mest av allt i december är att tända de fyra adventsljusen. Inte så mycket för att jag längtar till julafton, utan mer för att man får stanna upp och reflektera över tiden som går på ett konkret sätt!

I dag är det inte bara första advent. Det är också skyltsöndag! Ett trevligt tillfälle att lämna hemmet en stund och bege sig ner till stan för att se julskyltningen, stanna upp någonstans och dricka glögg och för all del njuta av ljusfesten som äger rum samtidigt! Vi har lånat ut vårt kontorsfönster till en ljusinstallation! Missa inte det!

Julskyltningen pågår mellan 14-19 och ljusfesten mellan 17-20. Invigningen av den senare äger rum vid Stadsbibliotekets kortsida mot Nissan och sedan mest längs Storgatan. Temat för i år är ”Upplyst”.  Julskyltningens program hittar ni här!

Adventsljusstaken

Varje år har jag beslutsångest för hur min adventsljusstake ska se ut, och eftersom det finns så många fina att välja mellan har jag gärna flera stycken – en på varje bord! En utav dem får vara ”den riktiga” som jag släcker ljusen i efter en stund. De andra får brinna hur mycket de vill och så sätter jag bara i nya ljus. Men man får aldrig tända fler än vad man ska!

Hur ser ditt adventsfirande ut? Oavsett: Ha en skön första advent!

/Jessika på Bostad&Co

Foto: www.pinterest.se/bostadco/allt-för-en-mysig-jul-hemma/

Historia/fakta:

Den första advent infaller alltid fyra söndagar före Juldagen. Som senast hamnar dock advent på självaste Julafton, och så är fallet i år. Advent betyder ankomst och är en ca fyra veckor lång förberedelsetid inför jul. Vi tänder det första ljuset för att hoppet ska brinna på vår jord.

Första advent handlar om glädje och fest! De förtryckta folket i Jerusalem hade hört talas om att väntades en ny kung och sjöng Hosianna (Rädda oss) för att hälsa honom välkommen!

Adventsstjärnan ska påminna oss om Betlehemsstjärnan, stjärnan som tändes när Jesus föddes. Adventsljusstjärnan i våra fönster tänder vi av gammal tradition att lysa upp vägen för dem som gick till Julottan.

Källa: Svenska Kyrkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.