Skapa ett juligt stilleben hemma på en skänk! Bild Jessika Nilsson

Pimpa hemmet med julpynt

Så här en vecka in i december börjar det bli dags att maximera julpyntet, särskilt om du har någon glöggbjudning inplanerad innan jul! Personligen är jag inte jättemycket för porslinstomtar och spraysnö på fönstren – men gillar man det så kör man på det! Allt som höjer julkänslan för just dig är helt rätt! 

Jag gillar personligen att blanda in naturen till jul – grenar, mossa, apelsiner, nejlikor, nötter, kottar, allt ackompanjerat med ståltråd i silver och guld med vita pärlor! Och ljus kan man aldrig få för många av – glöm bara inte att släcka dem när du lämnar rummet! Polkagrisar är också juliga tycker jag och godisskålar med knäck är ett måste när det närmar sig dopparedagen!

Tips på billigt och personligt julpynt

  • Har du tröttnat på färgen på dina adventsljusstakar? Måla om dem! Det finns också fina foliekanter i metall att köpa t ex på blomsterhandeln som kan pimpa staken lite extra!
  • Gör eget julpynt av kottar, pinnar, gröna kvistar, kanelstänger, apelsiner, stjärnanis eller vad helst annat du kommer på!
  • Apelsiner är tacksamma att pynta med! Läs inlägget från igår för apelsintips!

Apelsiner – julens gyllene frukt

  • Julgranskulor är fina även i burkar, hängande i fönster, i julgrupper…
  • Sätt upp julstrumporna med fina namnetiketter!
  • Varva in blommor och mossa bland pyntet! Doftar gott och är lugnande.
  • Gör egna ljuslyktor eller vänd upp och ner på vinglas och använd som ljushållare. Fyll glaset med något juligt! (se bild längre ner)
  • Varför inte ställa årets pepparkakshus i en stor glasburk? Man kan fästa snöflingor i locket som singlar ner över huset då också!
  • Gör bollar och granar av ris och mossa! Förra året tipsade Fröken Wiolas Blomsterverkstad om att pyssla med mossa, du hittar inlägget här:

Frossa i mossa! Ett inlägg från Fröken Wiolas Blomsterverkstad

Hoppas du får det riktigt mysigt där hemma med allt julpynt! Vill du dela med dig av hur det blev hade det varit roligt! 🙂

/Jessika på Bostad&Co

Foto: Lånade från allehanda fotografer som addats på Pinterest och bilderna är döpta efter sidorna de lånats från. Du kan även klicka här för att hitta ursprunget! 

3 reaktioner på ”Pimpa hemmet med julpynt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.