Bild på brev lånad från afabulousfete.com

Att skriva julbrev – en personligare hälsning!

9 december

Har du lite dåligt samvete över att du kanske inte hört av dig tillräckligt till dina nära, kära och bekanta i år? Gör som en stor del av befolkningen i jul – skicka en julhälsning!  Men varför inte passa på att göra det lite mer personligt i år?

Vi har en stark tradition av att skicka julhälsningar i vårt land! Enligt Postnord skickades nästan 22 miljoner fysiska hälsningar 2016 och årets undersökning visar att 6 av 10 planerar att skicka fysiska hälsningar till de 7 av 10 som såg fram emot att ta emot dem. Postnord har en enkel och smidig vykortsapp för den som vill vara digital, men ändå sända fysiska kort. Man tar en bild med sin mobil och skriver ett meddelande, adressen till mottagaren letar man smidigt upp via Hitta.

Är det något vi inte vill ha så är det en digital masshälsning via sms, inte ens ungdomarna föredrar detta!

Vi skulle vilja slå ett slag för att göra det hela lite mer personligt.

Att skriva julbrev

Att skriva och få ett personligt julbrev är otroligt givande och ett tillfälle att stanna upp och reflektera över året. Sätt dig med en kopp glögg eller te, tänd ett ljus. Skriv ett brev om hur du upplevt året, vad som hänt generellt och vilka tankar du burit på. Vad har du och mottagaren upplevt tillsammans som du har uppskattat? Vilka egenskaper har mottagaren som du uppskattar? Låt personen veta det! En bättre gåva i jul kommer de knappast att få!

Om du skrivit brev till barnen kan du spara dessa efteråt och lämna över den dag de flyttar hemifrån som en kärleksfull gåva och ett minne över barndomen som de kan bära med sig vidare i livet.

Jag lovar att även dina föräldrar och mor- och farföräldrar skulle uppskatta detta likaså. Alla som betyder något särskilt för dig faktiskt. För högst troligt betyder du något särskilt även för dem!

Att skriva med papper och penna är det bästa. Det händer något i hjärnan i hantverket, vi blir mer fokuserade och minns bättre enligt undersökningar. Dessutom blir det vackrare och unikt vilket också upplevs så av mottagaren. Men känner du att du verkligen inte mäktar med och vill kopiera delar av brevet till alla, skriv då på datorn och skriv ut på ett vackert papper!

Räcker det inte med ett vykort?

Känns det övermäktigt? Tänk så här:

  • Till dina allra närmaste – skriv ett julbrev.
  • Till släktingar och nära vänner – skicka ett personligt vykort som du antingen gjort själv eller som foto på familjen/barnen/husdjuret/valfritt. Skriv en personlig liten hälsning om hur mycket du uppskattar dem!
  • Till bekanta – köp ett gäng färdiga julkort och skriv under med ditt namn och komplettera eventuellt en kort hälsning!

Glöm inte: Dina hälsningar som du skickar med julfrimärken måste postas senast 15 december för att hinna fram i tid! De digitala vykorten via appen ”Riktiga Vykort” skall skickas senast 21 december.

Gör egna julkort!

Ha en härlig stund!

/Jessika på Bostad&Co

Foto: Lånade från allehanda fotografer som addats på Pinterest och bilderna är döpta efter sidorna de lånats från. Du kan även klicka här för att hitta ursprunget! 

En reaktion på ”Att skriva julbrev – en personligare hälsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.