Ta till vara på det sista av helgernas blomstrande gåvor!

Ett gästinlägg från Fröken Wiolas Blomsterverkstad:

Nu var det väldigt länge sedan jag sa hej till Er alla ”där ute”. Tiden har inte riktigt räckt till att sätta sig i lugn och ro för att plita ihop något ”vettigt” till Er. Hoppas att bästaste Ni har haft en fröjdefull jul och härliga helger med vad allt det innebär!

Vacker bordsdekoration av blommor

Vi har flera härliga blomstrande högtider bakom oss då jag antar att Ni alla antingen fått eller köpt några fina blommor. Min tanke idag är att ge Er lite kul tips på hur Ni kan suga ut det sista av de godsakerna. Så……släng inte era överblommade lökväxter, ta till vara på blomstergåvorna och ge de en sista chans att visa sin skönhet! Passa på att använd de på ett kul och kreativt sätt. Samtidigt har jag plockat in några nyinköpta för att få en liten känsla av våren som vi ser fram emot så fort annandag jul har passerat, inte sant?
Det jag har skrapat ihop här hemma är utblommade lökar från hyacinter, amaryllis, multihyacinter, taklök från en julplantering samt några rankor från en murgröna.

Av dessa ”rester” tänkta jag nu visa ett tips hur Ni kan gör en enkel bordsdekoration för kommande helgers partyn.

  1. Alla lökar har jag plockat bort från jorden och sköljt av lite så att inte hela bordet blir jordigt och skräpigt, för vi vill ju ha en vacker dukning såklart.
  2. Stjälkarna på amaryllisarna ha jag skurit av och skurit i lite olika längder för att få lita variation och lite mer liv i dekorationen.
  3. Alla överblommade blommor skär jag självklart bort. Sparar några av blommorna från hyacinterna som fortfarande ser ok ut.
  4. Hyacintlökarna sparar jag med det gröna kvar men skär bort en bit i botten så att löken kan stå stadigt på bordet. Under löken klipper jag en liten bit folie så att det inte blir blött och förstör bordet.

Gör så här:

Jag börjar med att sätta ut ett avlångt zinkfat i mitten på bordet där jag placerar ut amaryllislökarna med blomsterstjälkar kvar. Sedan börjar jag sätta ut alla bitarna som jag skurit från amaryllisstjälkarna på zinkfatet. Dessa små stjälkbitar fäster jag lite i varandra med trätandpetare för att få extra stabilitet, har Ni inga tandpetare funkar det naturligtvis lika bra med nålar/spikar.

De lökarna från multihyacinterna som fortfarande hade fina blommor sparade jag och använde. De små lösa blommorna som fortfarande var fina som jag plockat från hyacinterna satte jag i amaryllisstjälkarna samt strödde ut lite varstans längs med dekorationen. I en del av stjälkarna placerade jag glasrör för att kunna ge lite vatten till de nya blommorna(tulpaner) jag köpte för att använda. Hittade även några stenar jag använde mellan blommorna för att dra ut dekorationen längs hela bordet. Bladen från den glittrade taklöken stack jag in lite där jag tyckte det passade.

Två av amaryllislökarna gjorde jag hål i med en skruvmejsel för att använda som ljusstakar men att använda dessa som ljusstakar med levande ljus det får Ni göra på eget bevåg och naturligtvis under noggrann uppsikt. Man kan självklart strunta i de levande ljusen och ersätta de med någon fin ledljusslinga. De sista små bitarna av amaryllisstjälkarna har jag använt för att texta namn för bordsplaceringen. Tycker Ni det är en kul ide så tänk på att använda en vattenfast penna så att texten fastnar. 😉

Det sista jag gör är att sätta ut de nya snittblommorna i vattenrören och tänder alla ljusen.

Nå, vad tycker Ni? Var det en kul användbar ide? Hoppas att Ni kan använda tipset för Er nästa bordsdukning för kommande fest.

Lycka till bästaste Ni, ha det härligt tills vi hörs & syns igen.
Kramar
Suzzie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.