Soffa i byggbara moduler, Delaktig, av Tom Dixon för IKEA.

Nya kollektioner på IKEA

Ljuset börjar komma tillbaka och våren gör sig påmind, åtminstone i tanken, och då brukar också inredningsinspirationen komma krypande, i alla fall i mig. Är det så för dig också? I så fall kan det vara kul att veta att IKEA har ett par riktigt spännande samarbeten med designers på gång i vår – Tom Dixon och Bea Åkerlund!

DELAKTIG av Tom Dixon – 9 februari

Tom Dixon är en internationellt uppskattad designer och han har skapat en kollektion som heter Delaktig för IKEA. Det är en möbelplattform som utmanar och soffan anpassas efter behov. Modulerna gör att du lätt kan förändra rummets dynamik genom att bygga om och bygga på soffan, och på så sätt låter IKEA andra människors kreativitet skapa rummet.

Personligen fastnade jag för den här golvlampan för 799 kr!

Golvlampa LED i kollektionen DELAKTIG av Tom Dixon för IKEA. Foto: IKEA

Golvlampa LED i kollektionen DELAKTIG av Tom Dixon för IKEA. Foto: IKEA

OMEDELBAR av Bea Åkerlund – 9 mars

Bea Åkerlund är en modeaktivist som själv säger att hon rör sig mellan film- mode- och musikvärlden. Hon är känd som en av de mest inflytelserika stylisterna och kostymörerna i branschen och har samarbetat med bland andra Madonna och Rihanna. Hon uppmuntrar alla att tro på sin egen förmåga har tagit fram en kollektion ”OMEDELBAR” med mantrat ”B who you are” som beskrivs som ”superunik och lite edgy”. Helt klart är den individualistisk och kreativ! Bea Åkerlund vill ”få människor att leva lite” och denna kollektion livar verkligen upp!

Personligen fastnade jag för den här klädställningen för 1295 kr!

Klädställning i serien OMEDELBAR av Bea Åkerlund för IKEA. Foto: IKEA

Klädställning i serien OMEDELBAR av Bea Åkerlund för IKEA. Foto: IKEA

Delaktig släpps 9 februari 2018 och har en säljperiod på 2 år.
Omedelbar är en tillfällig kollektion och släpps 9 mars 2018.

Kommer du att köa för något särskilt i dessa kollektioner?

/Jessika på Bostad&Co
…som känner att det inte går att publicera detta inlägg utan att samtidigt sända en extra tanke till den fantastiske och tyvärr bortgångne Ingvar Kamprad. När jag var liten var en utflykt till IKEA Kungens Kurva bland det roligaste jag visste. Fick man en stund i bollhavet var man lyckligast i världen. Annars gick man runt i den där andra världen, den där ”inrednings- och möbelvärlden” som aldrig var sig lik trots att man var där flera gånger om året, och ändå kände man alltid igen sig och som hemma. Man hittade alltid något fint och spännande att önska sig. Jag har fortsatt att älska varuhuset sedan dess, det finns verkligen något inspirerande där för alla åldrar. Ante kommer hem ibland och reflekterar över hur många IKEA-möbler han ser i alla hem vi förmedlar. Egentligen är det helt fantastiskt att vi i dagens längtan att få sticka ut och vara unika, väljer inredning från samma stora möbeljätte. Vi är nog inte så olika varandra ändå.. ❤ 

Alla bilder är från IKEA.

http://www.ikea.se/DELAKTIG #DELAKTIG #IKEA #IKEATomDixon #TomDixon
http://www.IKEA.se/OMEDELBAR #BEAforIKEA #IKEA #OMEDELBAR #BeaÅkerlund

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.