Gästinlägg: Min drömlägenhet

Rebecka Johansson praoar hos oss på Bostad&Co denna vecka. Här delar hon med sig av sina tankar kring den kommande drömlägenheten!

Hade jag flyttat in i en lägenhet nu idag så hade jag velat att den skulle vara i ljusa färger, grått och vitt. Jag vill ha det stilrent och fräscht men ändå så vill jag få in den här mysiga känslan. En lägenhet med högt i tak med vita stuckaturer och stora fönster.

Den välkomnande hallen

Jag vill att hallen ska ha en så enkel och snygg planlösning som möjligt. Jag vill att man ska komma rakt in i den och att det ska finnas en fåtölj eller någon slags puff. Jag vill också att det ska finnas någon slags byrå som sitter fast i väggen utan några ben och ovanför den så ska det hänga en rund spegel. Sedan skulle jag vilja att golvet har ett snyggt mönster som bryter av det stilrena i resten av lägenheten på ett snyggt sätt.

Badkar är viktigt i badrummet

Jag vill att badrummet ska ligga ganska nära hallen och jag vill att det ska vara ljust och fräscht. Golvet ska vara av betong och vara ljust i någon ljusgrå färg. Duschen ska vara stor och det ska finnas plats för två duschar i en, så att man kan duscha två samtidigt. Det viktigaste för mig är att det finns ett badkar också. Sedan får det gärna finnas en snygg spegel och handfat, snygga spottar i taket eller lampor som sitter fast på spegeln.

Det moderna och stilrena köket

I mitt drömkök vill jag att det ska vara stilrent och ljust. Jag vill att det ska finnas en köksö med en vit marmorskiva och en spishäll. Sedan hade jag tyckt att det hade varit snyggt att ha barstolar till. Skåpsluckorna vill jag ska vara matta och grå, med guldiga knoppar eller handtag för det tycker jag bryter av snyggt mot den gråa färgen.

“Bakom” köksön vill jag att det ska finnas en köksbänk med en vit marmorskiva och så hade jag velat ha diskhon där. Eftersom att jag tycker att det är supersnyggt med gulddetaljer så vill jag att kranen ska vara i guld. Jag vill att köket och vardagsrummet ska sitta ihop så att man får en öppen känsla och så tycker jag att det är väldigt trevligt om man t ex har gäster att kunna stå i köket samtidigt som man kan umgås utan att behöva stå och trängas. Så i samma rum hade jag velat att det fanns ett matbord som man kan sitta tillsammans och äta vid, ett runt vitt marmorbord och med svarta stolar.

Vardagsrummet i öppen planlösning

Eftersom att jag vill att vardagsrummet ska sitta ihop med köket så vill jag att det ska finnas en soffgrupp med en eller två soffor och två fåtöljer och ett snyggt bord till. Jag tycker att det är jättesnyggt med antingen en grå eller vit soffa alternativt en sammetssoffa. Golvet vill jag ha i något slags ljust klinker eller betong och vid soffgruppen vill jag ha en ljus matta i antingen något snyggt mönster eller en ljus ryamatta. Eftersom att jag vill ha högt i tak och stora fönster så är det supersnyggt att ha långa ljusgrå mörkläggningsgardiner. Sedan skulle jag vilja ha antingen flera mindre lampor hängandes över köksön och en guldig lampa med flera glödlampor i, över köksbordet.

Ljust, mysigt och fluffigt i sovrummet

Vidare till sovrummet. Jag vill att alla rum ska hänga ihop och vara i samma stil så att man inte kommer in i ett rum och sedan in i nästa och ingenting matchar med det som finns i de andra rummen. Så vi kan börja med sängen. Jag vill ha en stor säng med en sänggavel, antingen en vit av trä eller en ljusgrå med knappar. Samma som i vardagsrummet så vill jag att det ska vara ljust och fräscht. Många fluffiga, mysiga täcken, filtar och kuddar och sedan vill jag ha en vit sängkappa som täcker sängbenen och ger sängen en mysig känsla. På sidorna av sängen så vill jag ha sängbord utan ben och som istället sitter fast i väggen, ovanför vill jag att det ska sitta en lampa så att man får ihop helheten mer. I taket vill jag ha en stor fjäderlampa, och på golvet vill jag ha en beige eller ljus ljusrosa heltäckningsmatta. Samma gardiner i sovrummet som i vardagsrummet och sedan skulle jag vilja ha vita väggar.

/Rebecka

 

Bilderna hittar du i mappen ”Rebeckas inredning” på vår Pinterest (konto bostadco) och är samlade från följande sidor: Inredningslisa, Intressantahus.se, Damernas Värld, Elin Gustavsson, Starwoman, Nordicdesign.ca, Hemnet, Planetdecor.fr, Residence Magazine, Roommakeover.tumbler.com, Cornelia Kampe, Studiokarin, trendenser.se, Steamshowerdelen.com, interiorbysarahstrath

(Ps. Och vi på Bostad&Co hoppas givetvis att drömmen om första lyan blir sann för Rebecka!)

En reaktion på ”Gästinlägg: Min drömlägenhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.