Gästinlägg: Signes drömlägenhet

Signe Segermalm praoar hos hos denna vecka. Så klart blev vi nyfikna över hur hennes framtida drömboende ser ut och bad henne att beskriva detta för oss! Här delar hon med sig av sina drömmar! 

Om jag skulle flytta till en lägenhet idag som jag själv fick inreda skulle det vara viktigt att få in känslan av lyx men ändå den här mysiga och hemtrevliga känslan. Ljusrosa, grå i olika nyanser och vitt är färger som för mig utstrålar både lyx och den här mysiga känslan av att det faktiskt är någon som bor i lägenheten och inte bara har inrett den som något slags skyltfönster.

bocadolobo.com

Hallen ger första intrycket av lägenheten!

När du kommer in genom hallen möts du av en lång korridor med högt i tak och en stor lyxig trappa med ljus i varje trappsteg upp till övervåningen till vänster. Till höger i hallen finns där en rund stor spegel med en grå marmorplatta till bänk där det också står tre stycken ljusstakar i silver. Hallens färger möter upp de vita väggarna i olika grå nyanser för att få till den där mysiga känslan direkt när man stiger in i lägenheten. In till trappans vägg står en grå puff med en fluffig vit kudde och en ljusare nyans av grå på en filt. Ett stort inbyggt förvaringsutrymme där man kan lägga undan jackor och skor för att hålla hallen så stilren så möjligt.

naspb.com

Köket/vardagsrummet där minnena skapas!

Jag är uppvuxen med ett hem fullt av människor som springer ut och in genom huset. Det är alltid någon kusin, mormor eller vän som springer in och säger hej. I vår familj har det alltid varit viktigt med gemenskap. Därför när familj eller vänner är hemma sitter alla med i köket och pratar eller hjälps åt med maten. Stämningen som skapas när alla sitter med är obetalbar men det kräver ett stort kök med mycket plats. Mitt kök ska därför vara stort och öppet med en stor bänkyta. En köksö med en vit/guld marmorbänk i mitten där vänner kan sitta och dricka något gott samtidigt som jag själv springer runt i köket. För att hålla det så stilrent så möjligt vill jag inte ha så mycket saker på bänkytorna, istället vill jag ha bra luckor och skåp med mycket förvaringsutrymmen. Skåpen ska vara gråa med små guldhandtag. Vardagsrummet och köket får inte vara i olika rum. Jag vill att det ska vara stora öppna rum med stora ytor att vara på, så få väggar så möjligt.

Köket och vardagsrummet är lägenhetens hjärta, det är här det skapas minnen och det är därför jag här vill slå till med lyxen ordentligt. Det ska vara ett betonggolv eller marmor mönster i grått och vitt med golvvärme och en stor kristallkrona i taket.
Vita väggar som möts upp av tavlor i rosa, guld och ljusgrått. En stor soffa i ljusrosa som är dekorerad med många kuddar i fräscha moderna färger och mysiga filtar. En stor vit öppen spis i vardagsrummet där man kan sätta sig och bara ta det lugnt och njuta av de tysta men ändå sprakande ljudet från elden.

frequence3.org

Sovrummet där man ska kunna slappna av!

Här får det inte vara för mycket lyx eller för mycket bländande färger som vitt. Detta rummet ska bara ge känslan av ett lugn men det ska ändå synas att man lagt ner tid på att inreda.
Många kuddar i sängen är ett måste!
Kuddar som matchar det gråa täcket i olika nyanser och en stor pläd i en färg som lutar åt det lite gräddvita hållet som ligger vid fotänden av sängen ger en känsla av att man bara vill krypa ner i sängen. Sovrummet ska även ha två stora fönster med utsikt över kusten som släpper in mycket ljus. För att få in lite mer färger i rummet finns det gardiner i smutsrosa och ljusgrått som kan täcka för fönsterna när man vill. Spotlights i taket med ett klart ljus som man kan justera. En stor säng placerad intill väggen med nattbord i spegelglas på båda sidorna har alltid varit en dröm. Sänglampor i en silvrig färg med stora lampskärmar i ljusgrått på varje nattbord höjer den lyxiga känslan men utstrålar också en hemtrevlig känsla.

Höjdpunkten i lägenheten!

En walk in closet är det som jag alltid velat ha så självklart ska det var med i min drömlägenhet. Jag har alltid älskat att shoppa och välja kläder inför morgondagen, men när alla kläder ligger ihop i en låda är det lätt att man glömmer bort att använda en del kläder och därför kanske man köper lite mer än vad man egentligen behöver. Därför vill jag att så många kläder så möjligt ska hängas upp i min walk in closet så att jag kan se allt. En heltäckningsmatta i ljusgrått och lådor av glas med inbyggd belysning kan inte utstråla något annat än lyx vilket är exakt det som är budskapet när man kommer in i den här garderoben.
Sen jag var liten har jag alltid älskat väskor och därför ska det såklart vara stora hyllor där jag kan ställa upp väskorna. För att få ännu en lite lyxigare känsla vill jag ha in lite mer smutsrosa och guld. Därför finns det även en rosa puff med guldknappar som man kan sitta på när man t.ex provar kläder vilket nästan alla som känner mig kan intyga att jag gör ganska ofta;)

lightingstores.eu

Ett fräscht badrum är ett bra badrum!

Här är det den lyxiga hotellkänslan som jag söker. Jag tänker marmor i gått och vitt på väggarna och golvet som möter upp det vita handfatet med en kran i mässing som matchar den stora öppna duschen som har kakelplattor i en lite mörkare nyans av grått. En stor rund spegel med ljus som lyser upp den bakifrån utan någon ram och ett bra förvaringsutrymme för allt man behöver under marmorbänken, spotlights i taket som kan höjas eller sänkas i ljusstyrka för att få känslan av att det blir lite ljusare och fräschare stil.

 

Text: Signe Segermalm
Bilder: Pinterest (se alla bilderna i Signes mapp på vår profil ”Bostadco”. Bilderna är hämtade från Bocadolobo.com, Frequence3.org, Lightingstores.eu och Naspb.com, nordspeis.com)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.