Skälen för att köpa nyproduktion

Att köpa en helt ny bostad för med sig en rad positiva saker. Bland de uppenbara finner vi såklart att du har möjlighet påverka hur lägenheten ser ut och att att allt är nytt, men det du kanske inte tänkt på är att du faktiskt har möjlighet att välja läge i området om du är tidigt ute och att du har garantier på allt! Vi listar fördelar och berättar om två par som tog steget att köpa ett nyproducerat drömboende!

Listan över fördelar med nyproduktion

  1. Konceptet är först till kvarn. Det innebär att ju tidigare du bestämmer dig, desto större är chansen att du får exakt den lägenhet du vill ha!
  2. Du slipper budgivningen!
  3. Påverka lägenhetens utformning genom att välja vilka ytskikt du vill ha (golv, kakel, bänkskivor, färg…) Detta innebär att du slipper kostsamma renoveringar av en begagnad bostad!
  4. Allt är nytt – först känslan över det är DU som gör allt för första gången i din nya bostad och sedan känslan av att du slipper renoveringar under en lång tid framöver! Detta innebär också att du har garantier på fel i bostaden och dess inredning. Vårdar du din nya bostad och dess inredning väl kan du få ett högre pris när du säljer den senare igen!
  5. Möjlighet att kunna påverka bostadsrättsföreningen och dess ekonomi från början.
  6. Tid. Ofta ligger tillträdet långt fram i tiden och och du har all tid i världen att planera flytt och eventuell försäljning av befintlig bostad. Du har också tid att rensa ut din gamla bostad och bara ta med dig sånt du vill ha och behöver till den nya!

De köpte nyproducerat!

Vi på Bostad&Co har haft förmånen att hjälpa ett stort antal människor att köpa nyproduktion och det senaste inflyttade projektet var i Brf Volontären på Vallås. Eftersom vi just nu säljer likadana lägenheter i Hemmeslöv i Båstad ville vi  hälsa på ett par köpare så här halvåret efter inflytt för att känna dem på pulsen lite – hur känns det nu?!

Bryngelsons skalade ner i ny bostad

Bryngelsson

-Vi satt inte i sjön där vi bodde, men vi höll ögonen öppna efter rätt bostad – och så hittade vi den här!
Det berättar Per-Erik och Annika Bryngelson när vi besöker dem en kall vinterdag. Inne är det varmt och gott, och hemtrevligt!
-Alla som kommer hem till oss säger ”Wow, vilken lägenhet! Här skulle jag kunna bo!!” förklarar Annika och menar att planlösningen är perfekt, lagom stor och trivsam.
 Att man ser taket ovan kyl och frys, från den öppna planlösningen i vardagsrum och kök och vidare ut i hallen, bidrar till en luftig känsla som de tycker mycket om.
-Och så känns det extra bra och tryggt med ett stenhus, tycker Per-Erik, det kan inte hända så mycket med konstruktionen här! 
De tycker att det känns skönt att veta att de är de första ägarna och att de kunnat hålla koll på bygget under hela byggprocessen.
-Roligt var det också! menar Per-Erik och berättar att de kunde åka hit och titta så fort det hände något särskilt i bygget, som när plattan gjöts till exempel.
 Och eftersom de var på plats på olika tider under dagen kunde de också klocka solen.
-Vi valde en lägenhet med ett för oss optimalt solläge. Egentligen tänkte vi oss ett annat läge från början, men är jättenöjda över att vi tänkte till!
Gällande tillval tycker båda att de var lagom många att ta ställning till. Det kändes skönt att slippa tänka på allt och att bara få koncentrera sig på interiören.
-Vi känner att vi valt rätt saker! Eller så kanske hade jag valt fler lådor i köket.. funderar Annika, men maken håller inte med, nej, han gillar variationen av skåp och lådor.
Uterum var något de funderade över och något som de haft tidigare och tyckt väldigt mycket om. Ljuset i lägenheten är dock så pass bra att de inte saknar det här.
-Och så tycker vi att det är roligt att ha något att se fram emot senare. Vi kanske bygger ett om ett år eller två, vi får se! säger de med ett leende!
För paret Bryngelson var det läget, storleken och priset som avgjorde ett köp. Och de delar med sig av sitt bästa tips;
-Vi gick på flera visningar i området för att få en känsla för det, vilket gjorde beslutet lätt när möjligheten dök upp här!
Annika minns när hon såg projektet för första gången,
-Jag mailade in vårt intresse direkt! berättar hon.
 Vilken tur då när maken fick samma rätta känsla! De är nämligen mycket nöjda med att allt har fungerat så bra hela vägen och känner verkligen att de ”hittat hem” i Brf Volontären!

Trygg och bekväm första bostad för det unga paret

IMG_1179

Ett annat par som är lika nöjda med sitt köp i Brf Volontären är Markus Nilsson och Maria Eliasson,
-Känslan att flytta in i en nybyggd lägenhet är fantastisk!
De tycker att lägenheten är välplanerad och trivs med den öppna planlösningen.
-De stora fönstren gör att lägenheten fylls med ett härligt ljus, berättar Markus.
Precis som paret Bryngelsson tycker de att det har varit intressant och roligt att få följa byggprocessen på nära håll och de uppskattar att de kunnat vara med om att skapa sitt nya hem.
-Henric på Bostad&Co har uppdaterat oss med nyhetsbrev och viktig information under hela byggprocessen, vilket har gjort att vi känt oss delaktiga från början till slut, säger Markus.
De instämmer också i att inredningsvalen varit lagom många och menar att grundstandarden varit hög. Ett uterum blev det för paret, vilket de är jätteglada för!
-Vi har inte känt att vi har behövt att uppgradera så mycket annars, utan har mest valt färger och så, säger Maria.
De trivs verkligen i lägenheten och menar att det är ett perfekt förstaboende för en liten familj som deras!

 

Halmstads Stenhus bygger nytt i Hemmeslöv!

Livet nära Bjärehalvön levs med hjärta och puls. Här finner vi området Hemmeslöv som sedan länge är populärt för både fritidsboende som åretruntboende. Stranden som passerar Hemmeslöv är den längsta sammanhängande sandstranden i Sverige, en 12 kilometer mjuk, bred strand med sanddyner och strandängar som följer den mjukt rundade bukten. Goda cykel- och promenadvägar gör att man enkelt kan ta sig till Båstad i väster och Mellbystrand i nordost. Boendet i Hemmeslöv passar såväl för det äldre och yngre paret som för barnfamiljen.

I detta omtyckta område bygger nu Halmstads Stenhus 25 st marklägenheter i ett plan och i storlekarna 65 kvm (2 rok) 83 kvm (3 rok) och 90 kvm (4 rok). Huskropparna är placerade utmed en förgårdslinje vilket skapar en gemytlig och trygg miljö. En engagerad arkitekt har lyckats få till soliga uteplatser och samtidigt begränsa insynen från grannar. Alla lägenheter får tillgång till egen uteplats, parkeringsplats, carport och yttre förråd.

Läs mer om projektet här: http://www.bostadco.se/rosencrantzen 

Bilder: Jessika Nilsson. Bilderna är tagna i Vallås, Brf Volontären. Interiöra bostadsbilder är tagna av Fredrik Andersson på xcLens, i samma förening. 

Blir du sugen på nyproduktion eller vill veta mer? Hör av dig till oss med dina frågor!

Vi förmedlar även Halmstads Stenhus nya lägenheter på Fyllinge! Maila Henric för att meddela ditt intresse där! henric@bostadco.se. Mer om dessa bostäder kan du läsa här: http://www.bostadco.se/hem-till-salu/hem-till-salu/bostadsratter/fyllinge

Må så gott!
/Jessika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.