Styling av tom lägenhet inför försäljning

Vår stylist Marie Östlund fick i uppdrag att styla en helt tom lägenhet inför en försäljning, och berättar i bloggen hur hon tänkt med sin styling! Vår mäklare Henric Johansson är nöjd; ”Det är lättare att visa en möblerad lägenhet och det ger säljaren rätt betalt” säger han och menar att det för många är svårt att föreställa sig hur möblerna ska få plats när lägenheten är tom. 

Så här berättar Marie själv om sitt uppdrag: ”Här fick jag nöjet att styla en tom lägenhet och har anpassat stilen efter att ha fått bilden av att målgruppen är lite äldre personer snarare än yngre. Jag har möblerat med möbler från EM Möbler i en klassisk, elegant stil. Genom att sätta en fåtölj i en lite starkare färg upptill basfärger och genom att lägga en mönstrad matta på golvet, gör man inredningen lite mer spännande. Jag tycker det ger en helt annan känsla med möbler än att visa bostaden tom, en hemkänsla.”

När lägenheten var tom såg den ut nedan. Nu är det ju förstås stor skillnad på bilder tagna av en bostadsfotograf och Maries egna mobilkamerabilder, men ändå.

Resultatet av stylingen ser vi i bilderna nedan, och vi läser Maries kommentarer till dessa:

”Jag ställde sängen vid fönstret istället för intill en vägg, vilket ger en luftig känsla i rummet.”

”Här har jag inrett med ett runt matbord eftersom rummet var kvadratiskt. De beige stolarna passar bra till det mörka bordet, och även till soffgruppens blå/grå färger.”

”Jag inredde det stora sovrummet med inslag av blått/grått så det följer färgskalan i vardagsrum och matrum. Om man blandar för många olika färger kan det ge ett ”oroligt” intryck på bilderna.”

SvenJonsonsg3C-HiRes-012

Vi tackar Marie för att hon delat med sig av sina tankar kring helstylingen från lägenheten på Nissastrand. Lägenheten såldes relativt omgående.

DU HITTAR MARIES HEMSIDA OCH KONTAKTUPPGIFTER HÄR:

MARIE ÖSTLUND DESIGN

Bilder: Förebilder och kvadratiska bilder är tagna av Marie Östlund och resterande är tagna av fotograf Fredrik Andersson på xcLens. Bilden av Marie är privat. 

Trevlig helg!
/Jessika på Bostad&Co

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.