Vad är en attraktiv bostad? Dyrt är inte alltid bäst…

Med anledning av vår önskan att hjälpa människor att hitta hem har vi gått igenom Kairos Futures rapporter om Morgondagens boende- och flyttmönster från hösten 2016. Intressant är att den tredje rapporten (Vad är en attraktiv bostad) visar att i samband med de stigande priserna på bostadsmarknaden uppger allt färre att de är nöjda med sin bostad! Utvecklingen tros bero dels på att man upplever sig få allt mindre värden för sina pengar i takt med de stigande priserna men kanske mer på att förväntningarna på bostaden har ökat kraftigt. Vi jämför våra bostäder med hur andras bostäder ser ut (på t ex Hemnet) och tycker att gräset är grönare på andra sidan.

Med det i bakhuvudet förstår vi också varför konsumtionen av möbler och inredning ökat kraftigt sedan 2012. Inköpen fortsatte att öka även under 2016 med ungefär 4% enligt de preliminära siffrorna som Konsumtionsrapporten 2016 från Centrum för konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet presenterar.

Enligt Kairo Futures rapport blir bostaden allt viktigare i människors liv och som livsprojekt. Bland unga är en ”bättre bostad” det som ökat mest bland det som är viktigt i livet, vid sidan av ”bättre hälsa” och ”mindre psykisk press”.

Befolkningen över lag känner större oro än på trettio år gällande samhällets utveckling och pressen utifrån gör att det blir allt viktigare att det finns plats för ro och stillhet inne. Hemmet ska vara en plats för harmoni. Utöver detta spelar föga överraskande en bra planlösning, bra läge, fin trädgård/balkong, praktiska förvaringsutrymmen, tystnad och gärna ett fint kök fortfarande stor roll.

”Hemmet ska vara en plats för harmoni.”

Att det på sista raden handlar om att hitta harmoni i hemmet är något vi på Bostad&Co alltid strävat mot – hemlängtan är något vi alla bär på – vi vill att den för dig ska handla om den plats du längtar hem till när arbetsdagen är slut, dvs ditt eget hem där du bor idag! Bor du inte där hjälper vi dig gärna att hitta dit – kontakta oss redan idag!

Länkar till rapporterna:

Kairo Futures rapport: Morgondagens boende och flyttmönster, del 1

Kairo Futures rapport: Morgondagens boende och flyttmönster, del 2

Kairo Futures rapport: Morgondagens boende och flyttmönster, del 3

Nyhet från Göteborgs Universitet: Konsumtion av möbler och heminredning ökar kraftigt

En reaktion på ”Vad är en attraktiv bostad? Dyrt är inte alltid bäst…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.