Vardagsrum i original för dig som gillar retro - medaljongtapet

När retro är original – Serie: Tematiska bostäder

Jag älskar retro och jag älskar original än mer! Eller kanske mest och bäst när man kompletterar båda i en renovering – bevarar och förnyar i samma stil. Det kanske har något med färgerna att göra? Kanske har jag en romantisk tanke om att det var bättre förr, eller i alla fall annorlunda. Kanske är det barndomsminnen från rum som doftade gammalt och om att få vila i den tryggheten det skapar. Jag vet inte vad det är men jag tycker väldigt mycket om det.

På Tångrevsvägen på Alet i Halmstad triggas alla mina retro-romantiska sinnen! Det är något med färgmatchning och mönster jag gillar och jag minns att vi hade en liknande blå tapet i badrummet och tapetserade garderobsdörrar när jag var liten, som här:

Och vi har bara precis avslutat en budgivning på Åbergsvägen i stan som innehöll nedan fantastiskt rosa kök med vita detaljer – jag älskar det! Till och med stolsitsen är rosa och silverbrickan är en sån ljuv detalj till det rostfria stänkskyddet vid vasken.

Tidigare har vi haft äran att förmedla ett hus i Oskarsström med nedan underbara källare. Ni förstår ju; färgerna!! Mönstren! Verktygsbänken och mangeln! 😀

Källare och gillestugor som är så där mörka och sköna är också en psykedelisk fröjd…

Och så älskar jag inredningsdetaljer som t ex gamla plåtburkar! Och de ska vara i original!

Vallmov24-Inne-HiRes-033

Det är bara plåtburkarna som finns kvar i vårt renoverade hem – så att jag älskar retro går nog inte riktigt att förstå när man besöker oss! Men det gör jag. På bild och på besök hos andra! 🙂 Hur är det för dig?

Ha en härlig helg!

/Jessika på Bostad&Co

Foto: Fredrik Andersson, xcLens

Andra inlägg i serien: Det blå huset – Serie: tematiska bostäder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.