Välkommen hem till värmen!

Egen härd är guld värd säger talesättet, och betyder egentligen att ett eget hem är ovärderligt. Dock är det så att en kamin eller öppen spis står högt på mångas önskelista!

Det finns otaliga varianter av eldstäder och har man tur köper man ett hus som har en eldstad från start! Vi förmedlar flera såna just nu! Kolla här:

(vill du läsa mer klickar du bara på länkarna till respektive bostad)

Doktorsvägen 116 i Ringenäs – 1,5 plan, 6 rok, 225+48 kvm. Havsutsikt och stilrent i denna representativa bostad med härliga bostadsytor!

Halmstadvägen 22 i Söndrum – 1,5 plan med källare, 4 rok, 168+133 kvm. Välrenoverad villa med stor flexibilitet på större lättskött tomt nära hav och centrum!

Kungsvägen 53 i Frösakull – 1 plan, 7 rok, 175+55 kvm. Tilltagna sällskapsytor såväl interiört som exteriört där de två altandäcken ligger i rakt västerläge! 

Västra Järnvägsgatan 21 i Getinge – 1 plan, 5 rok, 157+27 kvm. Trivsam villa från 2007 som disponerats väl och har en trädgård som anlagts med stor kärlek!

Kyrkvägen 32 i Simlångsdalen (Prästgården) –  1,5 plan, 10 rok, 294+62 kvm. Passar såväl den som vill bo med charm på stora ytor eller för den som bedriva verksamhet!

Tänk på när du väljer eldstad

Förra året skrev vi ett inlägg om kaminer och öppna spisar, med goda tips kring vad man bör tänka på innan man slår till på en kamin samt lite inspiration. Du hittar det om du klickar här!

Läs en bok framför brasan

Eller läs julrecept eller barnens läxor, det kvittar! Det är galet mysigt att ägna tid framför öppna lågor. Det finns teorier kring att det var elden som gjorde människan smart i vår tidiga historia (SVT nyheter/vetenskap) eftersom man framför den delade med sig av erfarenheter och utvecklade idéer om kvällarna efter det att mörkret fallit, föreslår i alla fall antropologen Polly Wiessner. Elden förlängde den vakna tiden med timmar då man satt samlade i skenet av elden. Det har utvecklat vår empati, trygghet, humor och svetsat samman grupper, samt gjort oss begåvade. Och berättelserna har skrivits ner och förmedlas vidare till läsare, och lär oss på så sätt mer om varandra och världen! Givetvis har vi bästa lästipsen också om du klickar här! 

Detta pratade man om även vid ljusfesten i Halmstad ikväll. Att elden haft stor betydelse för vår utveckling. Elden som för länge sedan bemästrades och som idag fångades i de tusentals glöd- och ledlampor som tänts i vår stad!

IMG_5612

Foto från ljusfesten och de maneter som vackert simmade utanför vårt blått upplysta fönster på Storgatan 25 kvällen till ära! (Bild: Jessika Nilsson)

Njut av värmen och ha en fin vecka!

/Jessika på Bostad&Co

Foto: Vår fotograf Fredrik Andersson på xcLens

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.